Cyberaanvallen blijvend probleem voor bedrijven

Share

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Cyberaanvallen zijn onder meer gericht op het verzamelen van de persoonlijke gegevens van klanten: identiteiten, wachtwoorden, bankgegevens, persoonlijke gegevens, e-mail- en postadressen. Het stelen van data om deze nadien te verkopen blijft het belangrijkste streven van een cybercrimineel.

Volgens recente studies is dit een ernstig fenomeen dat in 2016 meer dan de helft van de bedrijven zou hebben getroffen. Vrijwel elke 12 seconden worden bedrijven wereldwijd slachtoffer van zo’n aanval.

Deze echte plaag leidt tot aanzienlijke uitgaven voor bedrijven. Het is daarom belangrijk dat  bedrijven zich beschermen en de eventuele schade herstellen door te investeren in technologie, onderzoekskosten, installatie, bescherming en herstel van het merkimago. Dit type aanval tastte de reputatie van de doelondernemingen aan en verloor daardoor de klantentrouw. Dit leidt tot aanzienlijke financiële verliezen die soms moeilijk te herstellen zijn!

Cyberaanvallen blijvend probleem voor bedrijven | Skydoo, You're sure of IT

Bronnen:

https://www.lesechos.fr/12/05/2017/lesechos.fr/0212069845604_les-cyberattaques-contre-les-entreprises-en-plein-boom.htm#formulaire_enrichi::bouton_facebook_inscription_article

https://www.20minutes.fr/economie/1411619-20140626-cyberattaques-entreprises-passent-caisse

Actie XEROX

3 maanden gratis abonnement op ons XEROX gamma!